Bläckfisk


En enkel H&M-tröja som pimpades med en bläckfisk (eller kanske en manet?) med långa armar som hänger lösa. Alexander gillar armarna ännu mer än Isabella :)

Material:
H&M tröja. Velour från gömmorna, var på håret att det grå tyget räckte! Sen, det viktigaste av allt, Totally Stable-papper samt vliesofix för att göra applikationerna!
Mönster: Ritade på frihand, det kanske syns hihi!
Inspiration: Finska sybloggen RuttuNuttu (som jag önskar kunde blogga lite på engelska, min finska är inte den bästa. Jag kan säga 'Jag älskar dig', 'Kennet har tappat skon' och 'Får ej övertäckas', that´s it!)

Små 1-åringar


Enkla kort till de två brudarna som ska bli Alexanders lekkamrater när vi flyttar (ja, Isabellas kamrater med för den delen!). Ettorna på korten är tårtljus som går att plocka bort och elda upp på tårtan istället! Välidgt sparsmakat dekorerat men det var så bråttom...!

Material: Blandade mönsterpapper och bandbitar ur gömmorna och vita kortbaser. Bokstäverna är rub ons.


Vi har möblerat om hemma, igen. Barnen delar nu på största rummet och Alexander har fått en likadan fin säng som Isabella. Den ena gaveln hade en skada men Miljögården ordnade en ny som kom igår, så nu är sängen på plats. Det är fantastiskt fina sängar, jag bara älskar dem! De är dyra men eftersom det är utdragssängar så hoppas jag att de ska hänga med länge! Sen har vi köpt madrass från ikea istället för "orginal" och klippt till i rätt mått.
Nere till vänster skymtar man mitt senaste loppisfynd - en vit dock-spjälsäng från stadsmissionen! Vi kanske inte behövde ytterligare en docksäng men det var ett kap jag inte kunde motstå! Nu har de varsin! ;-)

Trevlig helg till er alla!

Jag syr igen!

Jag har åter hittat inspirationen (den kom ungefär samtidigt som nya Stoff & Stil-katalogen. Lustigt hur lite shopping kan få en att gå igång även på gamla tyger!) och håller nu på med några födelsedagspresenter till Isabella och lite nytt till Alexander. Visar bilder så fort jag hinner!

Tills dess passar jag på att länka till en av mina inspirationskällor, Mysungar, som har en tävling på sin blogg! Jag brukar undvika alla dessa bloggutlottningar då det blir så tråkigt att läsa bloggar som bara länkar till tävlingar i andras bloggar, men eftersom Mysungar har så mycket fint att visa och inspirerar mig så mycket så kunde jag inte låta bli!
Barnsligt enkelt


Har man barn går vitt formbröd hem så himla mycket mer än grovisar. Här kommer en favorit som blir bra varje gång! Superenkelt eftersom det bara ska jäsa en gång (i brödformen, så man kan diska undan medan man väntar!). Jag har också gjort min egen apelsinmarmelad. Det var både enkelt och blev himla gott! Men trots att jag gjorde halv sats har jag marmelad i hur många burkar som helst i kylskåpet...

Fina formbröd (Ur Nya Annas mat. Där finns också ett bra marmeladrecept)

50 g jäst
7,5 dl ljummet vatten
knappt 1 msk salt
1 msk honung
1-2 msk olja
knappt 2 liter vetemjöl

Smula ned jästen, lägg i salt och honung. Häll på lite vatten och rör tills jästen löst sig. Häll då ned resten av vattnet, oljan och nästan allt mjöl. Arbeta degen ordentligt i ett par minuter. Degen ska bli ganska fast. Forma till två avlånga limpor som läggs i smorda brödformar (1,5 l). Låt jäsa 30 min och grädda därefter 30 min i 200-225 grader. Bröden blir höga och fina. Supergott att rosta, tycker de vuxna i familjen!

Edit 100217: Roligt att så många av er har provat receptet! Jag fick frågan om formarna ska smörjas och ja, det ska vara smorda (men inte bröade) formar. Bröden behöver inte penslas.

Mmm...


...Marimekko!
Jag har haft koll på plastglas från Marimekko på Cervera eftersom det är roligt att kunna duka fint även till barnen, precis som min vän Jenny gör! Frågade efter dem tidigare i vinter men fick svaret att de sista just reats bort och att nya kommer inför nästa säsong. Den säsongen är tydligen här nu för idag var det kampanjpris och både jag och syrran på besök köpte tillbringare och glas. Vad vi inte fattade var att det redan ingick glas i köpet av kannan så helt plötsligt hade vi mängder av blommiga glas! Det blir till att ta en ny tur till Cervera för att lämna igen en sisådär 8 stycken glas!

Jag och syrran har shoppat i dagarna fyra! Våra snälla bebisar har fått åka vagn på dagen och sen leka av sig på eftermiddagen och kvällarna (och till viss del även nätterna... ). Det har varit så kul, så kul!

Barnrummet på visningen


Jag sydde en bordsduk och ett gäng punchrullar till Isabellas bord och dukade fint för visningen.


Lilla docksängen fick ett nytt täcke i mörkgröna rutor från Stoff och Stil. Alexanders säng förvandlades till soffa och fick ett grönprickigt överdrag, också det tyget från Stoff o Stil. Och apropå Stoff o stil kom idag deras nya kataloger. Jag har skåpen fulla med tyg men hittade ett par tyger som jag nog ändå inte kan motstå. Måste ta och producera lite för att visa att jag är värd att köpa nytt! (Annars brukar det också fungera omvänt, att köpa nytt är ett sätt att få fart på produktionen!)

RSS 2.0