Dopinbjudan


Det blir kusindop till jul och jag och Charlotta har gjort dopinbjudningarna!

Material:
Allt köpt längs efter Hornsgatan! Papper Papperalla kortbas + kuvert, mönsterpapper Graphicminds Vinterfrost, band, fluid chalk från Skapa Hobby. Silverskedar från Myrorna.
Inspiration: Underbart duktiga Rimna

Var har solen tagit vägen?


Solen är försvunnen, så också på den tröja jag sydde molnapplikation på till Isabella. Det är en helt vanlig grå tröja i ekologisk bomull från H&M som jag pimpade med lite moln, återigen inspirerad av finska Ruttu Nuttu.

Jag har inte sytt nåt på flera dagar, ja veckor faktiskt. Har en massa som jag skulle vilja komma igång med men det finns ingen tid alls. Alexander har blivit en kvällsuggla och somnar i princip aldrig innan jag själv gör det... Sedan var vi bortresta i helgen och ja, vi såg faktiskt solen! Men bara när vi flög ovanför molnen...

Villervallakjol


Jag har fått frågan hur jag syr mina "villervallakjolar". Jag har utgått från denna kjol, Villervalla strl 98. Min tjej är mer 92:a men kjolar är ju bra om de är lite långa i början så kan man använda dem under en längre tid!

Ursäkta bildkvalitén på denna och alla andra bilder i detta inlägg - blir så dåligt ljus när man fotar på kvällen och det är bara då jag har tid att sy och blogga!


Här har jag klippt till 2 kjolvåder i mönstrad velour från Kalikå. Dyr men det går åt väldigt lite tyg så materialkostnaden landar på knappt 75 kr totalt! Jag har också klippt till röd muddväv från Stoff & Stil och bred resår.


Dessa mått har jag använt mig av, men den blev lite för lång för min tjej. 22 cm fållad och klar blir lagom strl 98! Tygerna jag klippt till är alltså två likadana fram och bakstycken där jag ritar en lätt svängd midja (som mest 2,5 cm ned mitt på våden) och lika svängd längst ned på kjolen.
Sen är det bara att sy ihop sidsömmarna på kjolvåderna räta mot räta. Mudden sys ihop kortsida mot kortsida (dvs som en rundel), viks sedan på längden med sömmen inåt. Lägg in resåren, ihopsydd till en rundel den med. Den ska vara ca 7 cm kortare än barnets midjemått. Nåla sedan fast mudden mot kjolvåderna med muddsömmen mittbak. Om du markerar mitt fram, mitt bak och sidsömmar på kjolen och nålar dessa mot mudden som du också markerat varje "fjärdedel" så blir det bra. Dra lite i mudden medan du syr eftersom den är kortare än kjolen. Bra beskrivning att sy mudd finns här (fast som muddbyxa). Sist så fållas kjolen med en tvillingnål, ca 1,5 cm in på fållen. Klipp bort överflödigt tyg ovanför fållsömmen.


Och här är resultatet! Kjolar går verkligen superfort att sy och det går åt så lite tyg. Till denna bara 30 cm velour på halv bredd. Fråga gärna om min beskrivning är oklar.

Höstkort


Jag lånade några höststämplar av goaste Cissi och gjorde ett ryck. Behöver ha några kort på lager men det känns redan som att det är sent med höstkort... snart är det jul! Cissi fixar julstämningen genom att göra nya julstämplar till Stämpelgården, lika underbart söta som vanligt. Själv byter jag till röd tråd i overlock-maskinen! Tar nog ungefär lika lång tid för mig att byta tråd som för henne att rita stämplar... suck! Men nu jobbar jag på en Villervallakjol i Kalikåtyg (vilken tungvrickare!), en tomteklänning och julgardiner till barnrummet. Har också klippt tyg till en kappa och en lite speciell mössa... Bilder kommer!

RSS 2.0