Lyxmüsli


Den här superfina burken från HouseDoctor har jag köpt för att ha familjens müsli i. Vi slukar stora mängder och jag är trött på att blanda och fylla på nytt hela tiden, så jag har letat en stor burk som inte heller blir för tung (glasburkar t.ex.). Jag köpte burken hos House of Hedda.


Jag har letat speceriskopa ungefär lika länge som jag letat müsliburken och hittade den slutligen på Granit. Första morgonen med nya skopan öste Isabella upp ungefär 4 dl müsli i sin tallrik...! Hon gillar att ösa med spadar ;-)


Carolinas Lyxmüsli
En variant på ett recept hos Ica. Blir ca 13 dl

100 g nötter (t ex mandel, hasselnötter och valnötter)
3 1/2 dl rågflingor
3 1/2 dl fiberhavregryn
1/2 dl solrosfrön
1 dl linfrön
1 dl kokosflingor
2-3 tsk malen kardemumma
3 msk rårörsocker
2 dl vatten
3/4 dl solrosolja

Lägg en tunn skärbräda i botten på en långpanna. Hacka nötterna grovt. Ta bort skärbrädan och blanda i de övriga torra ingredienserna.  Blanda vatten och olja och häll det över plåten. Krama ihop med fingrarna. Rosta sedan i 200 grader i ca 35 minuter, rör om ordentligt åtminstone var 10e minut. Låt svalna.

Sedan brukar vi blanda i ett "vanligt" icke-rostat müsli samt russin också.

Smaklig spis!



Ugglor i mossen


Jag har sytt en matchande body till de prickiga byxorna. Svårt att matcha gröna byxor med lila prickar till nåt annat i garderoben, måste jag erkänna. Denna body är svart med kant och ärm i exakt samma lila som de på byxprickarna. Gjorde också en applikation av en uggla med vingar som "står ut" ur tyget, vilket inte syns på bilden alls eftersom vingarna är svarta.

Inte bara byxorna som är prickiga förresten. Alexander har fått vattkoppor och har prickar precis överallt. I örat, i munnen, i stjärten... you name it! Stackars liten!!

Mönster: Det vanliga ur Ottobre
Material: Lila interlock från Mjuka tyger, svart interlock samt velourbitar från Stoff och Stil samt tryckknappar och vlisesofix från Bibbis

Nästa projekt blir nya sittdynor samt ett solskydd till vagnen! Måste bara hitta rätt tyg, först!!

Ett första försök


Haha! Jag är ödmjuk och visar en bild på mitt första (och andra) försök till latte art. Just här är det två koppar varm choklad som dekorerats. Det finns många filmer på youtube som instruerar så nu kan jag börja träna upp mina baristatalanger! Nåja, chokladen var god iallafall! =)

Nyinflyttad!


Jag slog till och köpte en espressomaskin jag har suktat efter lääänge! Jag dricker egentligen inte espresso men väl kaffe latte i mängder! Därför var det viktigt att den hade mjölkskummare - perfekt till chai latte eller mjölkchoklad också! Extra plus för 20%-rabattcheck på Åhléns. Extra minus för miljöförstörande plastkapslar...

Jag hörde förresten Jens Assur på Morgonpasset i P3 (igår 16/3 tror jag det var) och han hade en väldigt intressant och sund syn på pengar och konsumtion... Han har nog ingen kapsel-bryggare, hrm...!

Jeanskjolar


Jag sydde jeanskjolar till dottern och hennes kusin. Inspirerades av liknande kjolar på PoP som var ap-dyra, materialet till de båda kjolarna jag sydde gick på mindre än 100 kr. För båda, alltså.

Mönster: Eget och nästa gång blir det lite rynk i midjan. Det behövs eftersom jeanstyget är så stumt.
Material: Jeanstyg och mudd från SoS, resår och tråd från Bibbis textil

På tvären


Jag har sytt byxor till Alexander. Har upptäckt att jag växlar mellan att först sy en radda plagg till Isabella men inget till Alexander, och sen en hel hög till Alexander och då inget till Isabella. Det beror delvis på att när jag ritar mönster, så ritar jag en massa plagg på samma gång i den storlek som vederbörande har precis just då. Sen gäller det ju att sy kläderna färdiga innan ungen vuxit ur dem!

Mönster: Ottobre 6/2006 med viss modifikation
Material: Randig velour jag fått av Mimmi (tror att det är Kameleont/Mjuka tyger?)


Och så ett par prickiga! Färgerna blev lite konstiga på bilden men Alexander har byxorna på sig i möss-inlägget innan, så där kan man se dem i mer sanningsenlig färg!

Mönster: Ottobre 6/2006 med viss modifikation
Material: Prickig velour från Kameleont design/Mjuka tyger

Vårmössor


Jag ritade mössmönster härom kvällen och det blev på lite exotiskt mönsterpapper. Svärisarna har varit i USA och presenterna var förpackade i dagstidningar, så jag tyckte det var lite kul att rita mönster på dem. Jag har testat mängder med mönster på mössor och blir aldrig hundra nöjd, så jag ritar nytt varje gång! Börjar nu komma allt närmre Det Perfekta Mönstret!


Alexander är enkel att prova och fota kläder på, för han rör sig inte så mycket!


Med Isabella får man däremot vara snabb med kameran. Fast just här satt vi åt middag, hon hämtar sin nya mössa, tar på den och ropar "Pappa fota!". Så då får man ju passa på! Sen ser hon ju mer vild än tam ut på bilden =)

Till mössorna sydde jag matchande halsdukar. Bilden ger inte riktigt färgerna rättvisa, syns bättre på Alex-bilden här ovan. Jag fodrade med fleece i halsdukarna för att få dem lite gosigare.

Mönster:
Eget
Material: Randig trikå från E-slöjd, halsdukarna fodrade med fleecetyg från SoS
Inspiration: Halsduksinspirationen kommer från Lill o Liv


Disco fever


Värsta discobrallan till Alexander!
Mönster: Ottobre 6/2009. Ärmhålen blev för stora och fick tas in. Nästa gång gör jag benen annorlunda och sätter resår i bensluten, tror jag.
Material: Stjärnvelour från Kameleont design, eller Mjuka tyger eller vad de nu heter. Svart mudd samt blixtlås från SoS.


Såhär fin blev han, min lille John Travolta! Förkyld och lite febrig men en glad liten skrutt i alla fall, nu precis 8 månader gammal!
Dagens spotify-låt: kan inte bli annat än Bee Gees Stayin' Alive! Håller humöret uppe när snön nu vräker ner igen... jag som hade bestämt att det är vår nu! Var lämnar jag in min överklagan?!

Kram på er!

RSS 2.0