Tidigt blomsterpyssel


Det har inte blivit så mycket bloggande. Vi har haft fullt upp med försäljning av vår lägenhet. Därmed inte sagt att jag inte har pysslat! Ville visa vår 35 kvm stora uteplats från sin bästa side så jag pyntade med våriga blommor och gjorde fint. Här ovan ett blomsterarrangemang inne med ljusrosa tulpaner, snödroppar, murgröna, spansk mossa och snäckskal i en lykta.


Först fick jag ta in och tina upp utekrukorna. Sen fick de stå kvar i badkaret i väntan på visningen eftersom det var så kallt ute. Vi fick en snabb försäljning och bara en visning, men jag glömde krukorna ute över natten i -9. De mådde oväntat bra ändå när jag tog in dem och har fortsatt blomma inne. Det är snödroppar och tulpaner samt någon form av vitblommande lökväxt som jag inte vet vad den heter. Sedan murgröna, som fanns kvar i krukorna och överlevde både kylan och upptiningen.


Vintermys i hammocken.


Ljuslyktor på uteplatsen. Efter försäljningen har det snöat kanske 20 cm snö så nu ser det inte alls såhär fint och ombonat ut längre!

Tack för att ni tittar till min blogg även om det är glest mellan uppdateringarna. Tack också för era kommentarer och tack susanne för blogaward!


Katastrof


Ingen har väl missat katastrofen på Haiti. Mina föräldrar har ett fadderbarn där via organistationen Hoppets stjärna. Jag har idag sms:at 100 kr till stöd för dem, gör det du med!


Kanske blir det lite osmakligt att efter att ha skrivit om en sån katastrof, visa bilder på mitt vardagsliv. Men jag har bakat bröd igen, nu blev det systers Nötbröd. Ingen lång väntan på jäsande surdegar utan fil och bikarbonat och ingen jästid alls! That´s more like it!

Sockerbagaren


Jag tror att ranunkel är min favoritblomma! Dessa fick jag av min svärmor och de känns så våriga och fräscha. De fick mig att städa ut julen och ta in lite pastelligare färger istället!


Och jag vet att det är tidigt, men bor man granne med ett av Stockholms främsta semmelkonditorier blir man liksom inspirerad! Så ja, så fort trettondagen var över så bakade jag semlor! Lussebullarna ligger kvar i frysen och riskerar att aldrig bli uppätna, trots att de i år blev mycket goda!


Innan semlorna bakade jag förresten två surdegslimpor. Det är ju så inne med surdeg och naturvetaren i mig tycker det är lite häftigt med att få fram en levande deg ur döda ting, att den går att spara och väcka till liv igen. Men nej, jag måste säga att det blev inte så himla gott. Inte dåligt heller men liksom inte värt besväret med flera dagars stök och bök. Jag är nog mer en jäst-tjej. Fort ska det gå och fluffigt ska det bli! Ja, allra allra mest är jag nog en sockerbagare!

I scream for icecream


Isabella älskar glass! Jag har därför sparat på mig några glasspinnar (borde har påbörjat det här projektet i somras då man åt glass varje dag!) och sydde tre glasspinnar i velour. De blev mycket verklighetstrogna och Isabella gillar dem skarpt. Kruxet var att få fast pinnen i tyget. Jag har limmat och förstärkt med att linda tråd och sy några stygn. Kanske inte en helt CE-godkänd leksak men, nåväl... Mycket uppskattad julklapp blev det iallafall!
Inspiration: Såg strutar i tyg, men idén till pinnarna är min egen!
Material: Brun och vit velour från SoS, fyllnadsvadd och glasspinne.

Årets familjejulkort


I år höll vi på att rationalisera bort julkorten helt och hållet eftersom vi hade så infernaliskt mycket att göra och fick sova så otroligt lite veckorna innan jul. Men sen blev det julkort i allafall, av enklaste snitt. Alla julkort har dock inte kommit sig iväg ännu så det kan fortfarande dyka upp nåt kort hos vissa av er... Skärpning inför nästa år, Carolina!

Tack för alla fina julkort som hade hittat hem till oss medan vi varit borta på "jullov" i Norrland! Det är jätteskönt att vara hemma igen, men det är lika kallt och nästan lika mycket snö i Stockholm faktiskt! Alexander har åkt på magsjuka så vi går och nojar oss för vem som åker dit härnäst... huga!! Förkylda har vi varit hela julen men magsjukan trodde vi att vi hade klarat oss undan!

Material:
Papperallas kortbas och kuvert, mixade röda och vita. Billigt och bra från Skapa Hobby. Foton framkallar vi alltid på Crimson som vi bor "granne" med. Fotat hemma i sovrummet men frilagt och bara en vit bakgrund, istället för våra garderober och vad det nu var som kom med på bilden. Isabella var inte på fotohumör alls så det krävdes väldigt många bilder för att få till det!

RSS 2.0