Det är ju kallt ju!


Såg på väderprognosen igår kväll att det bara skulle vara 4 grader idag på morgonen. Shit, Isabella har bara en tunn liten toppluva eller sommarhattar! Så jag slängde ihop en lite varmare mössa åt henne i grå trikå med rosa applikation. (Eller egentligen sydde jag 2 mössor men den första blev storlek extra large, typ...) Och efter lite trilskandes innan avfärd till dagis gick hon med på att ha den på sig också! Fotot gör inte färgerna rättvisa dock...

Mönster: Hittade ett på en blogg, alvinea
Material: Rosa och grå trikå från Stoff & Stil


Det här är annars hennes favvo-mössa!

Mönster:
Utgick från ett mösnter jag fått från min gode pysselvän Mimmi
Material: Molntyg från jny design

Dagens Spotify: Har mest lyssnat på radio idag, men åh vad fin Ennio Morricones filmmusik från "The Mission" är. Daniel's Oboe heter stycket.
Dagens jakt: Har letat barnmatstol på nätet och får på torsdag hemleverans av en kanonfin stol, Blocketfynd! Har ingen bil själv och en mycket trevlig säljare kör hem den åt mig. Perfa!

Presenter


Jag som pysslar mycket själv, älskar när barnen får handgjorda presenter! Här är det mosters svägerska som gjort en tavla till Alexander med namn, födelsedatum och vikt infällt i bilden. Så gulligt! Även nallen bredvid är handgjord, heter Kajsa, och tillhör Isabella som fick den av farmor när hon föddes.


En stooor mobil jag såg i ett skyltfönster på stan. Jag tänkte såklart "ah, den kan jag göra själv!". Men det är bra att man inser sina begränsningar, för jag hade aldrig kunnat göra det ens i närheten lika bra själv. Så jag gick tillbaka till Mor Karin och köpte den istället. Fick med mig massa inspiration till barnkläder hem från butiken också! Fint men dyrt, blir betyget för butiken.

Jag pysslar med tack-kort för tillfället. Bilder kommer!

Dagens spotifylåt: I look to you med Whitney Houston. Åh, hon kan verkligen sjunga! Och jag är såå svag för den typen av ballader...

Sommarklänningar


Det går mot höst, minst sagt. Passar därför på att blogga om sommarens klänningar! Här ovan mor och dotter i likadana klänningar. Isabellas har ärm och är inte fodrad, vilket mammas är. Jag har tyg kvar så jag kan sy Isabella en ny klänning i en större storlek om vi ska matcha varandra nån fler gång.

Material: Blått bomullstyg från Ohlssons tyger, blixtlås från Ohlsson de med (onödigt dyrt, jag vet!)
Mönster: Båda klänningsmönstren är från Stoff & Stil, Isabellas något modifierad med dragkedja bak och lite andra ändringar.


Isabella var så fin hela sommaren i denna ljuvliga gula sommarklänning! Igår vek jag ihop den och stoppade undan den tillsammans med andra sommarkläder, och tyget är så slitet och har fruktfläckar kvar så det är nog ingen som kommer vilja ha den på sig igen. Men nostalgifaktorn är redan hög!

Mönster: Stoff & Stil
Material: Blommigt bomullstyg, vit bomullssnedslå, vit blomknapp. Allt från Stoff & Stil.


Gjorde en likadan klänning i en större storlek till kusin Frida.


Mönster: Stoff & Stil, modifierad utan rynk i halslinning och ärm.
Material: Blommigt bomullstyg, grön bomullssnedslå från Stoff & Stil. Fick en röd hjärtknapp sedan, från pysselskåpet!


Mönster: Stoff & Stil. Samma som klänningarna ovan men en kort tröja/tunika.
Material: Mönstrad trikå, röd bomullssnedslå från Stoff & Stil. Även här en röd hjärtknapp som tillkom efter fotografering.

Jag sydde ytterligare en klänning av samma mönster men i ljusblå mönstrad trikå, men den tycks inte ha fastnat på bild. Mönstret var mycket tacksamt att jobba med! Väldigt enkelt att göra ändringar, förstora och förminska och inga avancerade detaljer.

Dagens Spotifylåt: Jag och maken går runt och fnissar åt "eBay" med Weird Al Yankovic. Lyssna du med! =)
Min nya blogg!


Bara för att det är så roligt att visa upp det man gjort, och för att jag själv får sån inspiration från andra pyssliga bloggare som delar med sig av sina alster, så gör jag nu ett nytt försök med en blogg! Till skillnad från gamla bloggen har jag utökat min "repertoar" till att inte bara omfatta kort och papperspyssel. Just nu syr jag mest och papperspysslet har kommit i skymundan, men jag har ambitionen att komma igång med det igen. Nån gång. Den här bloggen kommer bara vara av enklaste snitt för att spara desto mer tid åt det som är det roligaste - att skapa!

Material: På bilden syns en blå velourfilt med bandbitar (bland annat en namnlapp, sån som man märker kläder med, smart va?) samt en mindre filt i randig trikå kantad med vitt band. Båda tygerna är köpta på Ohlssons tyger.
Inspiration: Isabella fick en likadan mysfilt med lappar av sin moster när hon föddes och har älskat den. Dessa båda filtar sydde jag i väntan på vår sons födelse.

RSS 2.0