Tackkort


Det pysslas lite kort också, även om det inte är mycket. Och inte blir det roligare av att göra samma kort i tjugo upplagor! Nåja, jag försökte göra det enkelt. Skar ut kuvertmallen och sen klistrade jag kortet på enfärgat papper, stämplade och embossade Tack för uppvaktningen och sen knöt jag ihop det med en rosett. Jag har ett par kort kvar att göra men har börjat dela ut korten och börjar ana slutet på projektet.

Apropå tack så vill jag tacka alla er som lämnar små kommentarer, både här och på mailen! Ni är så gulliga! Mönster och beskrivning på Villervalla-kjolen kommer!

Pirater!


Jag har haft en produktiv vecka och fått mycket färdigt. Går liksom i perioder - först shoppa (Hehe! Ni skulle se hur skåpen redan bågnar!), sen klippa mönster, sen klippa tyger och sen ligger den där högen och glor på mig i flera dagar innan det blir nåt sytt av alltihop!
Mönster: Ottobre 1/06. Nu drar grabben 68-74 minsann! Skruttungen min!
Material: Randigt från E-slöjd och svart velour och svart+grå muddväv från Stoff o Stil


Piratbody med orange velourbyxor. Satte bruna muddar på brallorna men svart på bodyn, men nu ser det lite konstigt ut ihop... Jag har generellt lite svårt för orange men jobbar på att tycka om det!
Mönster: Ottobre 1/06
Material: Pirattyg från Kameleont Design som jag köpte på Syfestivalen. Övrigt från Stoff o Stil. Notera tryckknapparna, jag har köpt en prymtång! Så nöjd!!


Klänning i pirattyg med byxor i velour till. Superbra byxor att leka i och ryms så bra under överdragsbrallor, regnbyxor och täckbyxor. Dagis-outfit helt enkelt!
Mönster: Utgick från "Form 1" i Hanne Meedoms bok Barnkläder som jag lånade på biblioteket.
Material: Pirattyg från Kameleont Design, övrigt från Stoff o Stil.


Fisk-applikation på byxbenet! Inspireras mycket av den här underbara finska bloggaren, Villa Valmanja. Fattar inte ett jota men såå fina grejer hon gör! (Hm, ser nu att fisken är upp och ned... men ja, ni fattar!)


Av bara farten blev det en kjol (hade så mycket tyg kvar!) och en svart muddbyxa till Isabella också.

Filt till Felix


Vår nyaste bekantskap, Felix 4 veckor, fick igår den här filten. Det känns ofta lite konstigt att ge bort handgjorda saker, tycker jag. Det kan gå tillbaka på en tjej i högstadiet (eller var det till och med gymnasiet?!) som alltid gav bort vänskapsband hon gjort. Inte så populärt på 15 åriga tjejers födelsedagsfester... Så ibland känner jag mig som "en sån som hon" när jag pådyvlar mina vänner mina hemgjorda prylar. Men filten emottogs med uppskattning (Felix själv sa inte så mycket), så det gick bra!

Material: "sweatshirttyg" från MGs tyger och vit velour från Stoff och stil. Mudd från mammas gömmor och en snutt av ett motivband med fyrklöver från amerikanska butiken Michaels.
Inspiration: Bloggen Heilt spesiell


Felix storasyster Mathilda fick handgjorda dammsugare (eller filmrullar, som min mamma kallar dem, men nu i digitalkamerornas värld vet ingen längre vad en filmrulle är!).
Material: Velour från Stoff och stil.
Inspiration: Bombadill. Har ni sett att de börjat med inredning, förresten? Mycket söt kondisdisk, till exempel.

Alex-smycke


Jag fick en fin 30-års present av Johanna! Hon har gjort ett silversmycke till mig. Såhär ser det ut...


...och såhär ser det ut på, tillsammans med Isabella-hänget. (Huga, så läskig hud kan se ut på nära håll!)

Barnrummet


Jag har inte visat upp mitt Kalikåplan. Jag förstorade upp mönstret 50% och det blev väl okej, men vingarna är nästan för tunga så jag tror jag skulle ha hållt mig till den normala storleken. (Kände att jag fick Charlotta-på-slöjden-syndromet som gör alla saker så stoooora...! ;-)
Material: Velour från Ohlssons och Stoff & Stil. Frans från bandaffären på Hornsgatan.
Mönster: Kalikå-bok på biblioteket, förstorat i kopieringsmaskin


Jag gjorde en lampskärm av Fem myror-tyg och en ikea-skärm. Är riktigt nöjd med resultatet!
Material: Tyg från barntyger.se, lampskärm från ikea.


Sydde också påslakan till vagn och spjälsäng. Spjälsängspåslakanet fick bara en smal rand av tyget, för det är så himla dyyyrt. Även spjälskyddet har jag sytt.
Material: Femmyror från barntyger.se. Stjärntyg från Stoff & Stil. "Vadd" till spjälskyddet från Ohlssons tyger.


Barnstol


Det var en sån här stol jag fyndade på Blocket förra veckan, i lite mer sliten men helt okej upplaga. Första gången jag shoppat på Blocket med hemkörning, tänkte jag, men kom sen på att det hänt en gång tidigare också (jag shoppar väldigt ofta på nämnda sajt...!) Nu glömde jag ta en "före-bild" men så här blev det efter:


Japp, jag spraymålade stolen svart och är sååå nöjd! Isabella älskar nya stolen och klarar med lätthet att sätta sig i den själv.

Apropå Blocket, nån som är sugen på en vagn? Jag blev uppringd av tidningen Metro som ville göra reportage om nån som säljer på Blocket. Jag hade verkligen inte tid, men antar att det hade varit bra PR för min annons =)

Syfestivalen 2009


Detta blev dagens shopping! Massa mysiga tyger och lite papperspyssel. (Trikå från E-slöjd, moln och djungeltyg från Jny design, blommigt från MG:s tyger, pirattyg samt massa velour från mjukatyger.se, tygkrita från MG, bling, papper, skojig tejp och lite sånt. Isabella ville också att hennes reflexer skulle vara med på bild, längst nere till vänster)
Kösystemet var kaotiskt och dagen började därför mindre bra. Men Alexander åkte bärsele hela dagen och var nöjd och glad (sov mest!) och jag shoppade upp alla pengar så jag är nöjd jag med! Nu åker tygerna tvättmaskin och så hoppas jag få tid att sy under helgen. Tack Mimmi för en supertrevlig dag! Utan köer och dagishämtningstid att passa hade det varit ännu trevligare.

Mer kläder


Vi har varit borta och har precis kommit hem igen. Skönt att vara hemma samtidigt som det har varit jätteroligt att vara borta! Blev faktiskt lite pysslat där också! Jag och syrran påbörjade projektet Årets Julkalender som kommer vara sångpåse med innehåll! Bilder kommer närmare jul! Först lite gammalt som jag tänkte visa upp. Här är det Alexander som får vara modell, men bodyn är numera för liten och har fått vandra vidare till kusin Sixten.

Mönster:
Ottobre 5/2006 (jag har påbörjat en prenumeration nu... faktiskt min 6e tidningsprenumeration!*)
Material: Molntyg från Jnydesign, muddväv från Stoff & Stil

*=Ottobre, DN, Allt i Hemmet, Allt om Mat (tänkte bara ta presenten och de 3 nummer som ingick i erbjudandet), Allt för föräldrar, Råd & Rön


Jacka till Isabella, snart för liten!
Mönster: Eget! Ritade av en befintlig jacka. Blev sådär, lite för kort i midjan.
Material: Velour, muddväv och delbart blixtlås från Stoff & Stil


Matchande tröjor!
Mönster: Ur boken "Barnkläder" av Hanne Meedom. För långa ärmar för att vara t-shirt, tycker jag, och har justerat mönstret inför framtiden.
Material: Molntyg från Jnydesign, muddväv från Stoff & Stil


Inspirerad av kusin Fridas Villervalla-kjol sydde jag en svart kjol i en större storlek till Frida och en mindre grå till Isabella.
Mönster:
Ritade av Villervalla-kjolen
Material: Velour från Ohlssons (den grå), mudd från Stoff & Stil, resår i mudden från Bibbis textil.


Pingvintröja till Isabella
Mönster: Ur boken "Barnkläder" av Hanne Meedom. Nu med kortare ärmar ;-)
Material: Stoff & Stil


Förkläde till Isabella i vaxdukstyg. Jag äääälskar Karin Mannerståls design, detta heter Tiny Zoo.
Mönster: Ritade av ett befintligt förkläde i mindre storlek
Material: Vaxdukstyg Tiny Zoo från Barntyger.se


Röda mjukisbrallor till Isabella. Perfekta dagisbyxor att leka i som inte heller är så "skadliga" för färg och annat. Hon älskar dem och jag har byxor i fler färger på gång. Det är bara tiden som begränsar mig...
Bilden gör inte den röda färgen rättvisa.
Mönster: Modifierat mönster från Ottobre 5/2006
Material: Velour och mudd från Stoff & Stil, resår i midjan från Bibbis textil

RSS 2.0