Julegris


Jag har sytt en julgris och när den skulle fotas fastnade en annan sötnos på bild. Tills nästa år ska jag sy fler grisar! Men till nästa år ska jag också komma ihåg att börja med julpysslet redan i oktober!! Ja, jag tror faktiskt att jag ska börja julpyssla i oktober och sen vara ledig hela december för det är så kul med jul och att pyssla, baka och pynta tillsammans med barnen!

Mönster:
Omarbetat mönster av "Grisen Didi" som finns i nån mönsterbok på biblioteket. Dåligt av mig att inte veta vem författaren är...
Material: Tunt bomullstyg. För tunt, grisens ben har en tendens att vika sig utåt så att det ser ut som om han simmar... Stoppad med fyllnadsvadd och broderade ögon och tryne. Rött sidenband.
Inspiration: Bloggen Fyra årstider

Grattiskort


Ett grattiskort som kommit till i etapper. Giraffen stämplades, målades och klipptes ut med en "Nestability" hos Johanna. Sen fick det lite snabb dekor då det akut behövdes ett grattiskort. Mitt tidigare kortlager är slut så jag måste ta mig tid att göra en bunt nya. Bara i januari är det 6 vänner som fyller år!

Material: Stämpeln är drNinas design. Jag äger den inte så jag har nog lånat den av Johanna, tror jag...? Färglagt med mina härliga Copics-pennor. Utöver det har jag använt sidenband, cardstock och tiny alpha stickers.

Adventskalender


Årets adventskalender blev en sångpåse och varje dag har Isabella fått öppna ett paket med en ny figur att sjunga om. På bilden svamp, pepparkaka och får. Andra figurer har varit Emil, fisk/haj/piraya, Ida, soldat, snigel, blommig falukorv, råtta, stjärna, krokodil, spindel m.fl.

Inspiration:
Favoritinspiratörerna Oskar & Ellen!
Mönster: Min egen fantasi bara
Material: Blandat


Och själva kalenderpaketen ligger varje morgon i detta sydda pepparkakshus.

Inspiration: Danska En Gry og Sif, även de en mycket bra inspirationskälla!
Mönster: Min egen fantasi, igen. Huset är cirka 15 cm högt.
Material: Brun filt, vlieseline, zigzag band och blandade knappar från mina gömmor, Stoff & Stil och Bibbis textil

RSS 2.0